Etusivu > Kasvit, Ruoka > Perunamaan muokkaus

Perunamaan muokkaus

Hei,

Olimme viime viikonloppuna Villen mökillä Rauman lähellä. Ideana oli aloittaa mökkikausi ja samalla raivata perunamaa. Menimme ensin Raumalle perjantaina ja sitten lauantaiaamuna ajoimme mökille. Siellä vähän laitoimme mökkiä kesäkuntoon ja iltapäivällä aloitimme maan muokkauksen. Se tuntui aluksi vähän toivottomalta, koska maa oli niin kivinen ja raskas työstää. Saimmekin nostaa rautakangen ja lautojen avulla yhden lähes metrin pituisen ja puoli metriä leveän kiven ja paljon sitä pienempiä kiviä. Muokkasimme maata ja poistimme kivet suunnilleen 30 cm syvyyteen asti, jossa vastaan tuli silttinen kerros. Humuskerros oli suhteellisen multavaa ja siellä oli jopa kolme matoa eli aivan perinteisestä podsolista ei siis ollut kyse. Vesi oli ilmeisesti sateiden takia korkealla ja muokkauskerroksen pohjalla olikin vettä. Emme saaneet maata vielä ensimmäisenä päivänä valmiiksi ja jatkoimme perinteisillä mökkipuuhilla eli saunalla, ruualla ja kalastuksella. Tällä kertaa ei tullut kalaa ja viimeksi sain ahvenen, joka oli jäänyt selästään kiinni..

Yökalastusta.

Seuraava päivänä jatkoimme maan muokkausta tikkakisan jälkeen. Puhkittuamme jonkin aikaa saimmekin aikas hienon perunamaan aikaikseksi. Laitoimme kaksi riviä lautoja reunoille ja yksi reuna on kalliossa, jonka pitäisi lämmittää maata. Levitimme tuhkaa perunamaalla ja sinne pitää vielä tuoda multaa päälle, vaikka maa onkin jo nyt aika multava.

Maajussit ja valtava perunamaa. Taustalla ja oikeassa kulmassa pläntiltä poistettuja kiviä.

Olimme ylpeitä saatuamme maan muokattua. Yllättävän kova homma siinä kyllä oli. Kuokaksi muutettavalla kenttälapiolla oli tosi hyvä muokata maata. Lapio toimi siihen hommaan paljon huonommin. Kädet olivat kyllä vähän kipeät siitä hakkaamisesta, mutta ehkä kuitenkin enemmän oikea käsi tikanheitosta.

-Santeri

Mainokset
Kategoriat:Kasvit, Ruoka Avainsanat: , , , ,
  1. Ei kommentteja.
  1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: