Etusivu > Kasvit > Myös paprika ja basilika itävät

Myös paprika ja basilika itävät

Hei,

Muutama päivä on taas kulunut ja kasvit ovat jatkaneet kasvuaan.

14. maaliskuuta timjami, iisoppi ja tomaatti itäneet hyvin. Yhdessä paprikassa näkyy vähän elon merkkejä.

15. maaliskuuta en ollut kotona, mutta onneksi kämppikseni kasteli kasveja.

16. maaliskuuta kotiin tullessani kasvualusta oli selkeästi kuiva. Menen viikonlopuksi Tampesteriin, joten ajettelin laittaa muovipussit kasvien päälle, etteivät ne pääse kuivumaan niin pahasti. Osa timjameista on vähän laonnut ja revonhännän kasvualustaan on tullut vähän jotain sieni- tai homekasvustoa. Iloisena uutisena on basilika, joka on itänyt kunnolla. Aiemmin kyseessä saattoi olla tomaatti, joka oli eksynyt väärälle puolelle. Odotan vielä rosmariinin ja persiljan itämistä. Tekisi kyllä mieli maistaa sitä sileälehtistä persiljaa, jota Brasiliassa laitettiin mustasilmäpapujen ja muidenkin ruokien kanssa. Kärsivällisyyttä vaaditaan. Papuja kylläkin ostin jo Punnitsejasäästästä.

Munakennojen tilanne 16. maaliskuuta.

Iisopin ja timjamin sirkkalehdet ovat varsin samannäköisiä ja eroavat tomaatin ja revonhännän sirkkalehdistä. Molemmat kuuluvat huulikukkaiskasveihin (Lamiaceae), joten samanlaisuus varmastikin johtuu siitä. Voisi jotenkin ajatella että eri heimojen sirkkalehdet ovat samanlaisia, mutta jos joku tietää paremmin niin saa toki sanoa.

Iisopin sirkkalehdet.

Timjamin sirkkalehdet.

Revonhännän sirkkalehdet.

Tomaatin sirkkalehdet.

Advertisements
Kategoriat:Kasvit Avainsanat: , , , ,
  1. Ei kommentteja.
  1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: