Etusivu > Arkeologia, Uncategorized > Perushommia

Perushommia

Sain käytyä toisen kerran skattecenterissä. Tällä kertaa palvelu oli huomattavasti parempaa. Tämä johtui mahdollisesti työsopparista. Nyt minulle jopa luvattiin, että saan CPR-numeron ja mahdollisesti jopa jonkinlaista ateriakorvausta tai päivärahaa! Keskustelu oli jotenkin mielenkiintoinen, koska minua palvellut nainen kyseli välillä asioita minulta tanskaksi kuitenkin ilmeisesti huomaamattaan. Lähdin konttorista kevyemmin mielin.

Kuva kuvaa tunnelmia ennen skattecenteriin menoa.

Töissä on mennyt kivasti, vaikka kahvitunneilla – jotka tosiaan voivat olla melkein tunnin – vituttaa kun ei oikein saa sanotuksi mitään. Tämä johtuu osittain puuttelisesta kielitaidosta ja osittain siitä että keskustelu välillä koskee esim. vanhoja Tanskan tv:n kokkiohjelmia. Tässä keskustelussa olisin tietty voinut sanoa jotain suomalaisista kokkiohjelmista, mutta mitäs niistä minä tietäisin. Olen käynyt läpi kiinostavia näytteitä, jotka ovat Odensen museosta eli Fynin saarelta. Monet näytteet ovat sisältäneet paljon viljan jyviä: enimmäkseen ohraa ja vehnää ja tämän lisäksi vähän kauraa, ruista ja pellavaa sekä joitain rikkaruohoja. Olen tähän mennessä tehnyt kursorisia analyysejä ja pääsen pian tekemään kunnollisia analyysejä, joka vaikuttaa kiinnostavalta. Välillä on kyllä tullut katsottua mikroskoopin läpi hieman liian pitkiä aikoja, jolloin pää on alkanut hiukka vipata.

Here's where the magic happens.

Ilouutinen oli että saimme apurahan Satu Koiviston kanssa artikkelin kirjoittamiseen! Se tietää siis kaksi kuukautta akateemisuutta. Kirjoitamme Karjaa Bäljars 2 -nimisestä pronssikauden/varhaismetallikauden kohteesta, josta olen tehnyt makrofossiilianalyysin ja geokemiallisia analyysejä Uumajassa oloni aikana. Siitä sitten yritämme vääntää jotain tosi tieteellistä. Jea!

Sitten toinen kiva homma oli että tililläni oli enemmän rahaa kuin olin ajatellut. Rahat olin saanut eräästä makrofossiilianalyysistä, jonka raporttia en edes vielä ole lähettänyt (varmaan pitäisi kohtapuoliin..). Sitä sitten juhlistin käymällä vaatekaupoissa, joissa olin viimeksi käynyt n. vuosi sitten. Löysin hupparin ja t-paitoja.

Louise ja hieno chailatte kahvilassa, jossa minua alkoi vituttamaan, koska sieltä ei saanut leipää ja verensokeri oli alhaalla.

Viime perjantaina saimme heti aamusta museon 149-vuotispäivän kunniaksi snapsit jollain haudalla ja sen jälkeen kaakaota. Iltapäivällä kävimme museossa, ja siellä oli virtuaalikajakki ja sitten katsoimme jonkun viikinkielokuvan, josta en tajunnut mitään kolmesta syystä: 1) Se oli osittain tanskaksi 2) Se oli osittain oldnorskiksi (joku rekonstruoitu kieli viikinkiajan tyyliin) 3) nukahdin n. 10 kertaa 20 minuuttisen elokuvan aikana. Muutkin sanoivat etteivät oikein ymmärtäneet sitä. Sitten illemmalla kävimme kaljalla työkavereiden kanssa. Oli mukava yrittää tutustua jengiin vähän paremmin. Ekassa baarissa, joka oli jossain määrin turistimesta, oli vessassa miesten puolella erikseen alumiinen oksennuslaari (kastuppskål, jos nyt osasin kirjoittaa oikein…). En kokeillut. Myöhemmin olimme vielä viihtyisässä baarissa, jossa oli livemusiikkia, mutta sitten alkoi liika kalja närästää (ei siis oksettaa) ja lähdin nukkumaan.

Täälläkin on siis lunta. Ikävä kyllä ei oo vielä speedoille ja aurinkorasvalle tullu käyttöä. Lipussa lukee "Fuck du sej Nanna". Tanskalaista huumoria?

Plussat:
+Kivaa porukkaa
+Kiva caporyhmä
+Rahat ei oo lopussa (ainakaan tällä hetkellä)
+Louise on opettanut paljon tanskaa
+Baareissa on rento meininki ja sieltä saa kaljaa
+Saatiin apurahaa

Jea, jea! Tää kaikelle hyvyydelle:)

Miinukset:
-Kieli on vähän vaikeeta (artikulaatikko jäänyt kotiin)
-Silmät välillä kipeet mikroskopoinnista
-Välillä tulee juotua liikaa kahvia
-Leivissä on niin paljon täytettä, että niitä ei voi syödä
-Ilma on harmaata
-Pitäis saada kivemmat ja paremmat kengät
-Ihmiset pitää ikkunoita kokoajan auki, joten on kylmä
-Ilma on liian kosteaa
-Aamubussi on aina myöhässä (toisaalta hyvä)

Noh, on siellä pari vihreää valoa:) Rigtig dejlig!

Mainokset
Kategoriat:Arkeologia, Uncategorized Avainsanat:
 1. eva-riitta
  helmikuu 9, 2010 1:25 pm

  Mutta parempi liikaa täytteitä kuin liian vähän! Eipähän ole pelkkää hiilaria 😉

  Mä voin lähettää sen artikulaatikon jos satun näkeen sitä.

 2. helmikuu 9, 2010 5:17 pm

  Juu toi on kyl totta, mut välillä syöminen on vaan vähän monimutkaista… YK voisi kyllä lähettää aika monta artikulaatikkoa tänne, noh paremmin se menee joka päivä:)

 3. Äitiliini Pulkkero
  helmikuu 10, 2010 7:16 pm

  Kiitos ”kuvista”. Vois luulla että siinä on minä nuorena, että silleen ne poijaat…
  Olen viimeistä iltaa täällä Ikaalisissa ja nyt kunnon täytyy olla tosi kova.
  Huomenna on paluu arkeen ja illalla näytös. Äkkiä täällä laitostuis, tällaista olis varmaan elää jossain hoitokodissa, kaikki on ajateltu valmiiksi.Terveisiä!

 4. helmikuu 11, 2010 9:28 pm

  Moi. Hommat on lähteny käyntiin selvästi. Hienoa että sait rahaa ja apurahaa.

 5. Äitiliini Pulkkero
  helmikuu 12, 2010 11:33 pm

  Tapasin sun jumppamaikan Tammerkoskesta. Olisitpa kuullut kuinka sua kehuttiin.
  Pyysi toimittamaan lämpimiä terveisiä ja tässä niitä tuli.

 6. helmikuu 15, 2010 4:38 pm

  No, hyvä ettet ihan ehtiny kuitenkaan laitostua täysin. Oliko pysytty tavotteissa?

  Kyl hommat menee kyl mukavasti, tuntuu vaan että aika menee älyttömän nopeasti.

  Sano takaisin, jos näet vielä.

 7. äitiliini pulkkero
  maaliskuu 7, 2010 5:55 pm

  Miten siellä ei tapahdu mitään. Nimimerkki kommenttia odotellessa…

 8. maaliskuu 23, 2010 10:46 am

  Terve Sante!
  Aliisa laitto mulle tän sun blogin osoitteen nii tulin vierailulle. Mähän kun tosiaan ajauduin sun kanssa samalle alalle. Tämä eka vuosi on ollut vielä arkeologian ja antropologian yhteisopintoja, mutta luultavasti nyt kuitenkin tuolla arkelogialla jatketaan sitten ensi vuonna, kun sinne pääasiassa haettiinkin.
  Siistiä kun kirjoitat blogia, meikähä voi täältä sitte tulla aina hakemaan inspistä motivaationpuutteeseen. Tuntuu kyllä jotenki kovin kaukaselta noi hommat, ku oon ite vielä tämmönen fuksireppana. 😀

 1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: